1st of all macam biasa sorry sebab lama tak update blog. Mintak maaf pada semua yang kecewa bila masuk blog ni tapi tak update gak. Banyak menda nak citer sebenarnya tapi rasa macam malas je nak tulis. Tapi for this time aku take the effort gak to write something sebab ada benda menarik nak citer.
Mungkin ramai yang dah tahu bapak aku dah pencen. Alang2 boring duk rumah takde keje & nak bagi bisnes untuk adik aku Acik yang berniaga kat KL dulu, aku came out ngan idea untuk bukak kopitiam kat KT ni. Gamble gak sebenarnya nak bukak kopitiam ni sebab takde experience langsung. Sumernye based on observation aku masa pegi kopitiam kat Kemaman & Kota Bharu. Dengan budget pencen bapak aku maka rasmilah Pok Wan Kopitiam pada 10 Oct 08. Sebulan planning & buat arrangement masa bulan puasa. Kitorang sewa lot kedai makan 2 pintu kat sebelah supermarket Hock Kee Seng, Gong Badak. Tempat sangat strategik sebab orang ramai pegi shopping kat Hock Kee Seng and parking mudah & banyak.
Acik jadik lead chef dengan experience dia masa kerja & berniaga kat KL dulu. Kalau dia takde, tak confident gak aku. Mak aku pun masak gak sekali. Sapa yang penah datang umah aku penah la merasa masakan mak aku. Antara menu special: kuey teow cantonese, nasi lemak ayam goreng berempah, nasi goreng ayam berempah, mee kari mak aku, nasi kukus, fried bun & macam2 jenis roti lagi yang aku pun tak reti nak sebut. Sumer menu ni idea Acik & mak aku. Menu air special: Kopi kaw & mega mango (sebiji mangga utk 1 gelas air, memang pekat maut). Tempat duduk banyak kat dalam kedai ngan luar sekali. Additional free facilities: Big screen, Astro, latest movies & tv episodes, wifi & toilet.
So sesapa yang pegi ke KT tu singgah2 la ke Pok Wan Kopitiam ni, gerenti puas hati. Waktu berniaga 5 petang hingga 12 malam je. Bapak aku tak larat nak jaga kedai lama2 sebab dah tua. Kalau korang sebut nama aku maybe boleh dapat diskaun sebab tengah promotion ni. Jangan lupa try kuew teow cantonese & kopi kaw...